FAQ - Vanliga frågor - PMU

Är det en form av tatuering?

Ja, det är i alla fall en del likheter. Både tatuering och permanent make up går ut på att tillföra huden en färg som varar. Skillnaden är att med permanent make up används en nål som endast går en halv millimeter ner i huden ( detta är betydligt mindre än vid tatuering ). På fackspråk kallas detta pigmentering.

Hur går det till?

Behandlingen börjar med att linjerna eller konturerna ritas upp med en penna. (ögonbryn). Kunden kan då få möjlighet att korrigera så att det det blir såsom kunden önskar det. 

Vi bestämmer tillsammans färger & form. En elektronisk penna med en tunn nål i, gör små hål i hudlagret och pennan fyller hålen med färg.

Den här behandlingen tar normalt 2-3 timmar. Eftersom en del av färgen kommer att försvinna inom ett par veckor, är det viktigt att kunden kommer tillbaka för refill efter 4-6 veckor. (Ingår i ordinarie pris).

Gör det ont?

Några uppfattar det som obehagligt. Vissa jämför smärtan med att noppa ögonbryn eller vaxa benen, men generellt säger de flesta att det gör mindre ont än de hade förväntat sig. Före behandlingen läggs en bedövningskräm på det område som ska pigmenteras, vilket dämpar obehaget. Är du orolig så ta en alvedon innan.

Det kan vara smart att undvika att få behandling under mens/premenstruella perioder då man är mer känslig för smärta.

Hur länge varar tatueringen?

Permanent make up innebär att man tillför huden färg med en tunn akupunkturnål som går ca 0.5 millimeter ner i huden. Denna kommer långsamt att försvagas och tillslut försvinna, allt efter hudens tillstånd.

Ju äldre man är, ju längre sitter färgen. Eyeliner kan hålla i 3-5 år, ögonbryn i 2-3 år. Men kan även sitta kvar längre. Du kan aldrig vara garanterad att pigmenteringen kommer försvinna till 100 % det är därför viktigt att noga tänka igenom val av form och färger.

Vad kan gå fel?

Fel färg och fel form är alltid en risk. Det är därför viktigt att du som kund är delaktig och att vi är överens innan vi kör igång. Kika gärna på tidigare jobb jag utfört och ge önskemål.

Utrustningen som används är steriliserad och det används alltid engångsartiklar vilket säkrar att man inte utsätts för eventuell smitta eller bakterier.

Är det farligt?

Nej det är inte farligt!

Den färgen som används är medicinskt testad och godkänd, och branschen har inga indikationer på att detta medför någon som helst hälsorisk. Mer info på: https://eu.tinadavies.com/

Allergier?

Det är väldigt sällan någon av klient upplevt en allergisk reaktion vid användning av denna utrustning. Om du är allergisk mot något eller tvivlar, kan vi göra ett så kallat " touch-test " före vi påbörjar behandlingen!

När bör jag undvika att pigmentera mig?

Har du sår, utslag, eksem, acne eller munsår (tatuering av läpparna)  utför vi ingen behandling då det är en ingångsport för bakterier. 

Har du sprutat in Botox i pannan bör du avvakta 3 månader med att pigmentera dig. Har du gjort en ögonlocksoperation bör du avvakta 6 månader. Annars kan resultatet bli missvisande.

Du bör inte vistas i solen efter att ha fått ett par bryn. (Inte heller dagarna innan så att huden är lite solpåverkad.) Huden ska läka ifred. Skydda alltid dina bryn efter med hatt eller keps när du är ute och smörj dem med solskydd 50. Då gör du det bästa för att brynen ska sitta länge och hålla sig fina. 

Vad är skillnaden på microblading/micropigmentering?

Båda metoderna utför 3D bryn men med olika tekniker. Microblading är en manuell teknik där en tunn fjädernål ristar in strån i huden istället för en maskinell penna som för ner färgen och bildar ett streck. Vilken teknik som passar till vad är beroende på hudtyp du har. Micropigmentering har en tendens att hålla längre i huden. Speciellt om du har fet hudtyp. Då rekommenderar vi puder bryn istället.

Vad är skillnad på 3Dbryn/puderbryn/combobryn?

3D bryn kan göras med 2 olika tekniker. Manuell & med maskin (micropigmentering) Vilket blir små strån som efterliknar dina egna och ger ett så naturligt resultat som möjligt. Det är den absolut vanligaste metoden och passar bäst de som har torr hy då stråna blir krispiga och tunna. Puderbryn rekommenderar vi de som önskar få ett mer sminkat intryck och har svårt att ta emot färg. Då packar man färgen tätare för att fylla ögonbrynsformen. Passar alla hudtyper och rekommenderas för de med fet hy istället för 3D bryn. Combobryn är en blandning av både 3Dbryn och puder där man efterliknar hårstrån och skuggar mellan. Denna metod och puderbryn rekommenderas alltid när har gammal tatuering som man vill dölja.

Inför fransförlängning

Läs detta: 

  • Är du gravid i de första 90 dagarna så bör du ha intyg från läkare.
  • Ammar du, bör du tänka över om du vill ha fransförlängning för de finns inget bevis på om de skadar eller inte skadar ditt barn.
  • Har du infektioner så som vagel i ögat så sätter jag inte fransar på dig, avvakta ett tag.
  • Är du allergisk emot härdplaster? I så fall bör vi göra ett test med limmet 1 dag innan. Jag erbjuder dig alltid att komma o göra ett test dagen innan om du tror du kan vara känslig emot limmet! Hör av dig om en tid i så fall.
  • Om du har astma o är väldigt känslig, bör du rådfråga läkare.
  • Om du använder linser, ta ut dem innan behandling.
  • Berätta för mig om du tidigare reagerat på fransförlängning.

Om jag inte hör något från dig så ses vi på bokad tid.

Avbokning sker senast 24 timmar innan besöket, via bokadirekt och din avbokningskod, eller godkänd avbokning av mig,
Vid sent återbud under 24 timmar debiteras du  80% av bokad Behandling. Har du mindre än 10 fransar vid återbesök efter tvättning och skalning så räknas de som ett nytt sett o inte en påfyllning !


Inför Lashlift

Tänk på att inte ha linser i vid behandlingen, och att ta bort sminket och oljebaserade krämer runt ögonen. Gör inte denna behandling om du har har haft en infektion i ögonen under de senaste 3 veckorna, så som vagel eller liknande. Fransarna färgas efter behandlingen så om du är allergis emot färg säg till innan. Alla vi erbjuder inte Keratin behandlingen efter, så kolla de innan du bokar eller fråga om den vid kontakt med behandlaren. Den ger dina fransar näring. Efter bör du undvika att sminka dem med maskara. Låt fransarna få vila till nästa dag.

Inför Microneedling

Phi Microneedling

Phi erbjuder tredje generationens microneedling, den allra senaste metoden!
Med hjälp av microneedling kan vi förbättra hudens struktur med hjälp av nålar som gör en kontrollerad skada i huden. Mikroskadan som bildas i huden påbörjar en reparation av huden och som samtidigt stimulerar elastin och kollagenproduktionen kraftigt och skapar nya kapillärer i huden. Dessa ämnen vars produktion avstannar med åldern, bidrar till uppstraming samt slätar ut fina linjer och rynkor. Blodcirkulationen blir bättre och hudfärgen blir jämnare. Under Microneedlingen förs även ett serum ned i huden för att förbättra effekten av behandlingen. Efter behandlingen är slut fortsätter kunden eftervården hemma med hjälp av medföljande behandlingsprodukt.
Resultaten blir synliga 24 timmar efter proceduren. Och förväntas vara som mest synbart i 4-6 månader, men anses samitidigt permanenta. Det går sedan tillbaka av sig självt med det naturliga åldrandet. (gäller rynkor, fina linjer, stora porer).
För att uppnå önskade resultat tar det 1 till 3 behandlingar, med 2 veckors mellanrum.
Direkt efter behandling och dagen efter kan man ha en viss rodnad i huden. Undvik därför solen och att sminka direkt på de behandlade området. an isf natursmink. Efter behandlingen bör du undvika att vara i solen. Åk inte utomlands eller till stranden de kommande dagarna efter. Skydda alltid dig med solskydd och gärna en keps/hatt när du vistas i solen. Solen påverkar vår hud väldigt negativt. 

Behandlingsområden med Microneedling:
- Ansikte; rynkor, fina linjer, ärr, stora porer, ojämn hudton och glåmighet, hormonfläckar/pigmenteringar/melasma, acne, Milier, keratosis pilares,
- Kropp; ärr, hudbristningar, rynkor,
- Huvud; håravfall

DU BÖR INTE HA VID BEHANDLING:
- Vara gravid
- Ha pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet
- Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemedicinier).
- Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, filler, laser, kemisk peeling mm.)
- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.

Meso Vytal- Microneedling Treatment 

En microneedling behandling där munstycke med 19 smånålar masserar huden och återfuktar med aminosyror och de vitaminer som huden behöver. Behandlingen hjälper till att få igång din egna produktion av kollagen som avtar med åren. Kollagenet är det som får vår hy att se ung ut.

Känns din hy grå och trist eller har små ojämnheter som stora porer, smårynkor, ärr efter acne eller bara vill underhålla din unga fräscha hy så är denna behandling perfekt.

Resultat syns direkt då din hy får en fin lyster och stramas åt efter endast 1 behandling men för önskat reducering av ojämnheter (ex. rynkor, ärr) rekommenderas en hel kur. Vid bokning av en kur ges 20% rabatt kur= minst 5 behandlingar. skriv kur vid bokningen
(vid ordinarie priser). 

Efter behandlingen bör du undvika att vara i solen. Åk inte utomlands eller till stranden de kommande dagarna efter. Skydda alltid dig med solskydd och gärna en keps/hatt när du vistas i solen. Solen påverkar vår hud väldigt negativt. 

Inför Tandblekning

Första besöket.
Vi använder oss av kallt LED-ljus. Lampan i sig bleker inte tänderna och avger inte heller värme utan är skonsam mot tänderna. Lampans funktion ihop med MightyPearl gelen aktiverar blekningsprocessen . Efter behandlingen har du 2-9 nyanser vitare tänder.
Vissa tänder är svårare än andra att bleka. I dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå ditt önskade resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria.
Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer för att få en tandblekning. Tänderna har en ostabil fuktbalans efter behandlingen och suger åt sig vätska. Tänk också på att låta bil färgämnen så som tomatpuré i maten eller soja eller tobak och kaffe som kan påverka att tänderna missfärgas igen under de kommande 48 timmarna. (Dricka kaffet med sugrör kan hjälpa )

Inför Massage

Innan massage behandlingen oavsett om de är 30 min eller mer så tänk på följande:

Kontraindikationer - Alltså när jag inte masserar:
- Feber/förkylning - Vid feber masserar jag inte. Lättare förkylning är okej.
- Cancer/Strålbehandling - Rådgör med din läkare om massagens lämplighet.
- Blödarsjuka. 
- MS - Rådgör med en läkare innan tid bokas.

Graviditet – Jag vill att vi avvaktar med massage till efter  V.12.

Efter en massagebehandling skall man tänka på att dricka mycket vatten och att man, beroende på hur hårt man jobbat med olika problemområden, kan få lite träningsvärk.

© Copyright My moment